Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Amstelveen
Rioolgeur in huis Redactie, 3 december 2023
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Zaandam!

Als er in uw huis een onaangename rioolgeur aanwezig is, kan er sprake zijn van problemen met de rioolleidingen. Om te starten kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het schoonmaken van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter blijft hangen, kan er een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is aan te raden om onmiddellijk een gekwalificeerd rioolbedrijf te bellen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de benodigde vaardigheden, hebben ruime ervaring en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Redenen waarom uw rioolleidingen stinken

Als er een onplezierige geur in uw woning hangt, kan dit wijzen op problemen met uw rioolleidingen en de verschillende oorzaken van stankoverlast. Er zijn verschillende redenen waarom u last kunt hebben van rioollucht in uw woning:Werkzaamheden kunnen schade of verzakkingen veroorzaken aan de riolering in uw woning, waardoor er scheuren ontstaan en rioollucht in uw huis kan komen.

De reden achter de geur: verstopping in de afvoeren

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit erop wijzen dat u te maken heeft met een verstopte leiding. Indien het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een mogelijke verstopping in de leiding. Hierdoor kunnen onplezierige geuren in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed afgevoerd wordt.

Het kan eveneens mogelijk zijn dat het riool zelf verstopt is, in plaats van een leiding. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een geblokkeerd riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Is er misschien sprake van een lek in uw leidingsysteem?

Als er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw huis betreden. Dit kan leiden tot vervelende geur en uiteindelijk tot schade door water. Om die reden is het van essentieel belang om een erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw afvoer op een goede manier kan ontluchten

Een goede afvoerventilatie is noodzakelijk. Vaak wordt dit gedaan via een pijp die uitkomt op het dak van uw woning. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Te lang afvoer niet gebruiken

Dankzij een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, wordt voorkomen dat de rioollucht via de afvoer van de wc in uw woning terechtkomt. Bij langdurig niet-gebruik kan een afvoer uitdrogen, waardoor de rioollucht vrij spel heeft om uw woning binnen te dringen. Een preventieve maatregel hiervoor is om regelmatig water door de afvoeren te laten stromen.

Hoe u kunt voorkomen dat er rioolstank in uw huis ontstaat

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw huis. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangetast vuil. Om eventuele verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6023

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!