Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe u een defect rioolsysteem kunt vaststellen en uw aanpak Redactie, 9 maart 2024
Bij een verstopte afvoer bent u bij J.G. Riooltechniek aan het juiste adres!

Een goed werkende riolering is onmisbaar in uw huis. Helaas kunnen er soms defecten optreden en schade veroorzaken. Hoe kunt u dit signaleren? En wat is de juiste handelswijze?In deze blogpost worden verschillende symptomen van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om direct in actie te komen indien nodig.

Hoe u problemen met uw riolering kunt herkennen

Er zijn verschillende problemen die kunnen wijzen op een defecte riolering. Er kunnen lichte problemen optreden zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende problemen zoals verstoppingen. Wanneer deze eens per jaar voorkomen hoeft er niet direct sprake te zijn van een kapot riool, wanneer de problemen blijven voorkomen is het slim om het riool te laten inspecteren.

Een ander probleem met verstoppingen is een zogenaamde totaalverstopping. Deze is te herkennen aan overstromingen rondom de afvoerputjes in het huis. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Gemiddeld heeft zo’n 20% van alle gevallen van verstopping een kapot riool als oorzaak. Als u over een kelder beschikt, kan bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In zulke gevallen is het belangrijk om een inspectie of reparatie uit te laten voeren.

Hoe ontwikkelt een kapot riool zich?

Er zijn diverse oorzaken voor het kapotgaan van een riool. Zowel interne als externe factoren kunnen hierbij een rol spelen. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden moet niet worden onderschat. Bij een toename van druk op het riool is er een mogelijkheid dat het begint te scheuren.

Het riool kan van de gevel afscheuren of binnenin barsten door druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen ook een beschadigde riolering veroorzaken. In deze gevallen is het verstandig om een inspectie van het riool te laten doen voordat met de reparaties begonnen wordt.

Waarom is het verstandig een rioolinspectie te overwegen?

Vakkundigen beschikken over professionele apparatuur om een gebrekkig riool te kunnen ontdekken. Door een inspectie van het riool te laten doen, komt u erachter waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Er zijn twee opties voor een inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een specifieke camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool grondig te bekijken en problemen te signaleren. Het rookdetectie-apparaat spuit rook in het riool en controleert dan of die rook op specifieke plekken in de riolering verdwijnt. De locatie waar de rook verdwijnt, kan duiden op een mogelijke lekkage in het riool.

U kunt uw riool laten analyseren of herstellen

Bent u van mening dat u een kapotte riolering heeft? Of heeft u regelmatig problemen met uw afvoer?Wij assisteren u graag! Bel J.G. Riooltechniek op 020 213 6023 en plan een afspraak in. Daar helpen wij u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6023

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!