Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Amstelveen

Rioolvliegjes bestrijden in Zaandam

Komt u opeens kleine zwarte vliegjes tegen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Het is waarschijnlijk dat u te maken heeft met rioolvliegjes die omhoog komen door een rioolprobleem. Ga meteen aan de slag om deze vervelende, hardnekkige vliegjes te bestrijden en overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Het komt vaak voor dat rioolvliegjes afkomstig zijn uit het riool, zoals de naam al zegt. Vocht en rottend afval staan op menu van de vliegjes, die elke dag zo'n 200 eitjes kunnen leggen. Het oplossen van het rioolprobleem is essentieel voordat u de vliegjes kunt bestrijden en er definitief vanaf kunt komen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Zaandam en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek!
J.G. Riooltechniek helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Zaandam!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rioolvliegjes bevinden zich vaak in de omgeving van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, aanwezig is. Op deze plaatsen komen de vliegjes bijeen om hun eitjes te leggen. Putjes, vuilnisbakken, verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige kieren of hoeken en vochtige plekken in schuren of garages, kunnen plekken zijn waar rioolvliegjes zich buiten het riool kunnen nestelen.

Snel actie ondernemen

Verschillende factoren maken het noodzakelijk om de rioolvliegjes te bestrijden. Houd in gedachten dat de rioolvliegjes niet zomaar verdwijnen en mogelijke gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Bovendien planten deze vliegjes zich in razend tempo voort, waardoor de plaag alleen maar groter wordt. Voordat u begint met het bestrijden van de vliegjes, is het belangrijk om vast te stellen wat het rioolprobleem is en waar de eitjes zich bevinden.

Vaak zijn deze eitjes te vinden in de buurt van een lekkage of verstopping in het riool, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Om er zeker van te zijn dat u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Laat een beetje ruimte over, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes aanwezig zijn, zullen ze omhoog vliegen en aan het tape blijven vastzitten. Wanneer de vliegjes zich vooral ophopen in een bepaalde hoek of kier, kunt u ook gebruik maken van de plakbandtest.

Indien u er niet in slaagt om van de rioolvliegjes af te komen, is de kans groot dat ze blijven terugkeren. Zolang het rioolprobleem aanhoudt, zult u de vliegjes niet kunnen verdelgen. In deze situaties staan wij voor u klaar om te helpen. Neem contact met ons op via 020 213 6023 voor een blijvende oplossing bij J.G. Riooltechniek.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met J.G. Riooltechniek via 020 213 6023 of via onderstaand offerte formulier.


J.G. Riooltechniek staat voor u klaar in Zaandam
Over ons

J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6023

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!