Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe kunt u rioolvliegjes bestrijden Redactie, 28 december 2023
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Zaandam en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek!
J.G. Riooltechniek helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Zaandam!

Rioolvliegjes staan ook wel bekend als aalputmotjes of motmuggen. Als er sprake is van overlast door deze rioolvliegjes, kan dit wijzen op een probleem in de riolering. Indien u deze rioolvliegjes waarneemt, is het raadzaam om direct in actie te komen.

Leer meer over de eigenschappen van rioolvliegjes

Motmuggen zijn kleine insecten, vaak tussen 1,5 en 7 millimeter groot, die door de kleinste openingen uw huis kunnen binnendringen. Hun vleugels zijn bedekt met kleine haartjes en zijn groter dan hun lichaam. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Hoewel ze als volwassen insecten slechts drie weken leven, kunnen deze kleine vliegjes zich snel vermenigvuldigen.

Een vrouwtje legt gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Binnen twee dagen komen de larven uit en ontwikkelen ze zich tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Ze vertonen weinig activiteit tijdens de dag, maar naarmate de avond valt en de nacht begint, worden ze actiever en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. Veelal is een rioleringsprobleem, vooral bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. In de meeste gevallen worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat kunt u doen om rioolvliegjes te laten verdwijnen?

U moet de broedplaatsen opsporen om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is cruciaal om direct actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het controleren op lekken. Voor reparaties kunt u de hulp van professionals inschakelen om het probleem te verhelpen.

Het is gebruikelijk dat broedplaatsen te vinden zijn op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook plekken buiten waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van groot belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Neem direct actie om rioolproblemen te verhelpen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een andere nuttige tip is om de dakgoten regelmatig schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi direct voedsel weg dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6023

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!