Riool ontstoppen Zaandam

Zoekt u in Zaandam een rioolontstoppingsbedrijf om een afvoerleiding of het riool te ontstoppen? Loopt het afvalwater van het doucheputje, de wc of de gootsteen steeds langzamer- of helemaal niet meer weg?

Bel dan J.G. Riooltechniek op 020 - 213 60 23 of doe een offerteaanvraag via het contactformulier. Dan helpen wij u direct met ontstoppen zodat de afvoer snel weer probleemloos kan doorlopen.

Hoe pakken we het riool ontstoppen in Zaandam aan?

De aanpak bij ontstoppen is afhankelijk van het type leiding waar de verstopping in is ontstaan. Gaat het om de nauwe afvoerleiding van een gootsteen dan wordt vrijwel altijd een ontstoppingsveer gebruikt. Deze wordt ingebracht met een verenmachine. En wanneer de sifon is voorzien van een ontstopping T-stuk kunnen we de leiding spoelen tijdens het ontstoppen. Zo kan de roterende ontstoppingsveer de leiding vrijmaken en wordt de viezigheid meteen weggespoeld.

Zit de verstopping in de hoofdleiding of buiten, in de aansluiting tussen de woning en het gemeenschappelijke riool, dan beginnen we doorgaans eerst met een rioolinspectie. Dat is om de plek en de omvang van de verstopping te kunnen bepalen. We gaan met een veer met een camera in het riool en kijken live mee op een monitor hoe de camera zich door de rioolbuizen beweegt.

Zodra we de plek van de verstopping gevonden hebben bepalen we op welke manier we de rioolproblemen het beste blijvend kunnen oplossen. Als de oorzaak ligt bij een opeenhoping van vuil kiezen we meestal voor het schoonspuiten van de riolering met hogedrukreiniging.

Oorzaken verstopt riool Zaandam

Er zijn tal van mogelijke oorzaken waardoor een riool verstopt kan raken. Een opeenhoping van vuil in het riool of in een specifieke afvoerbuis komt het meest voor. Vet, haren, etensresten, toiletpapier, zeep. Het heeft allemaal de neiging om samen te klitten en zo een verstopping te veroorzaken. Verder komen er ook nog wel eens vreemde objecten in het toilet of in een afvoer terecht. Mensen met kinderen kunnen hier vast over meepraten.

Verder kunnen ook gebreken aan het riool een verstopping veroorzaken. Een verzakking is daar een goed voorbeeld van. Als de bodem onder de riolering verzakt kan dat er voor zorgen dat de buizen niet meer goed op elkaar aansluiten. Wanneer een rioolbuis ineens veel lager of hoger komt te liggen ten opzichte van een aangrenzende buis bemoeilijkt dat een goede doorstroming waardoor vuil zich makkelijker ophoopt.

Datzelfde probleem treedt op als de riolering niet goed is aangelegd. Als er te veel haakse bochten inzitten of als het aantal graden waarmee het riool dient af te lopen niet (meer) klopt werkt dat een verstopping in de hand. En bij verouderde rioolstelsels zien we regelmatig dat wortels van struiken of bomen via de poreus geworden verbindingen van rioolbuizen naar binnen groeien. En zo alles verstoppen.

Voorkom de noodzaak tot riool ontstoppen

Wat kunt u dan doen om te voorkomen dat u een rioolontstoppingsbedrijf nodig heeft om uw riool te ontstoppen? Ook bij een verstopping is voorkomen beter dan genezen. Zorg ervoor dat er geen etensresten, vet of andere zaken die er niet thuishoren in het toilet of de afvoer terechtkomen.

Gebruik bijvoorbeeld een zeefje voor de afvoer van de gootsteen en gooi gebruikt maandverband en tampons gewoon in de prullenbak. Daarmee verkleint u de kans op een verstopte afvoer al voor het grootste deel.

En wacht ook vooral niet te lang met hulp inschakelen als u het idee heeft dat een bepaalde afvoer toch wat langzamer begint door te lopen. Samen met een sterke rioollucht is dat hét kenmerk van een beginnende verstopping. Lukt het u niet om de verstopping zelf te verhelpen met een plopper of ander ontstoppingsmiddel, neem dan even contact met ons op. Wij kunnen de beginnende verstopping vaak snel en eenvoudig verhelpen.

Contacteer J.G. Riooltechniek voor riool ontstoppen in Zaandam

Het is zonde om een verstopping uw dagelijkse doen en laten te laten bepalen. Ergert u zich al een tijdje aan een slecht doorlopende afvoer? Durft u amper nog mensen uit te nodigen vanwege een constante rioollucht in huis? Laat J.G. Riooltechniek u in Zaandam helpen met riool ontstoppen.

Wanneer u vroegtijdig hulp inschakelt voorkomt u dat de verstopping uit de hand loopt. Dat betekent geen onbruikbare of overlopende wc’s en geen dure spoedklussen. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020 - 213 60 23 of door gebruik te maken van het contactformulier.